Hallelulja!!

Johan börjar jobba i Karlstad igen på torsdag!!!! Ska dit och skriva på avtalet och få schema i morgon :D Väntat i flera veckor på att det ska bli av då det är ett ganska så säsongsbetonat jobb då det är inom industribranchen där de tillvärkar bl.a plåttak så byggena måste ju komma igång innan han kan bli inplockad igen. Men nu är det äntligen dags! 
 
Blir även att kolla efter nån/några bra BH:ar till mig då det inte finns något i stan i rätt storlek, kan ju vara bra att prova i stället för att beställa och chansa när det gäller amningsbh/bygellös. 
 
Nej, nu blir det lite mer TV innan sängen kallar!

Vart hos svärmor & svärfar

Var hemma hos svärmor och svärfar en sväng förut och fick med oss lite grejer hem, en del kommer även från Johans syster. Som de handlar, känner sig ju nästan lite bortskämd :)
Var i alla fall lite mer kläder i olika storlekar, handdukar, en sån handduk med luva, täcke & kudde, kudde till vagnen och en badbajla med ställning till :) 
 
 
 
 
 

Söndagen den 28 april 2013

Söndag, igen ... Varför ska tiden gå så himla fort hela tiden för? Va ju nyss måndag lixom...
 
Helgen har i alla fall bestått av frissan, tvätt, disk, fest (va självklart nykter) och fika med några godingkillar ute i skärgården! Helt ok om jag får säga det själv :) Sitter nu nyduschad och ganska så seg i soffan och ska kolla på nyaste avsnittet av The Vampire Diaries med hjärtat ♥ 
 
Veckans planer är i alla fall hunddagiset som vanligt, grillmys på Valborg med våran gudfar och hans sambo, barnmorskan på fredag och sen 70-årsfirande för min farfar på lördagen, en hyfsat bokad vecka med andra ord :)
 
Nej, om man skulle ta och poppa sig lite popcorn till TVD kanske! Låter som en plan tror jag ;p 
Ha de bra alla!
 
 
Lite mer till bääbis :) Och en väska till mig ;)

Magbilder v. 31 (30+4)

  
 

Barnmorskan

Idag var det dagt för att träffa barnmorskan igen! Mamma (blivande mormor) fick göra mig sällskap idag då Johan jobbar. Och allting såg jättebra ut! Utom mitt järnvärde som vanligt då, är så dålig på att komma ihåg dessa jäkla tabletter!!
 
Hjärtrytmen låg i alla fall på 146 denna gången, låg på 142 i v. 25, och kurvan följer vi som vi ska :) Första gången vi mätte låg vi liiiiiite under och denna gången liiiiite över, glömde dock och väga mig denna gången så får ta det nästa gång. När jag vägde mig i v. 25 hade jag ju gått upp 5kg precis, ska ju dit nästa fredag igen så ska försöka komma ihåg vågen då ;p 
 
Annars händer det väl inte så mycket, är kvar på Hunddagiset, Johan är kvar på VärmlandsBil och det ser ut som att han är tillbaka på ArcelorMittal på måndag nästa vecka, HOPPAS!!! På lördag är vi bjudna på fest hos en av Johans kompisar, skulle så gärna vilja köpa nå nytt att ha på mig men det är inte det lättaste att hitta nån snygg partyoutfit som är snygg/passar när man börjar bli rund om magen ...blir väl nå svart med blingsmycken och lite hårdare make som vanligt :p Kommer ju vara nyfriserad i alla fall då jag ska till frissan på lördag förmiddag, alltid nått :)
 
Nej nu ska jag ta och lägga mig i soffan och vila lite, sov dåligt inatt + att jag har grymt ont i bäckenet/ryggen idag efter promenaden ner till barnmorskan "/ Ha de så bra så hörs vi!
 
 

Tvättat

Passade på att slänga med alla bäbiskläder igår när vi tvättade så att det är klart, men vi tvättade bara det i de minsta storlekarna till och börja med. Vi hade tydligen samlat på oss mer än vad jag hade för mig, men det är ju bara skönt :) Har ännu mer som vi fått av Johans syster som ligger i garderoben, men det är lite väl stort än så det får ligga där ett tag till ;p
 
 
Nästan full låda :) Kommer nog få rensa i lådan under oxå så att vi har en till som vi kan lägga sängkläder, leksaker m.m. i och ev. mer kläder :)

Magbild, v 30 (29+3)

 

Vååååår!!!

Nu kan det väl äntligen få vara vår eller?!
 
Har i alla fall firat mamma idag och nu bär det av ner till morbror för lite mat och kortspel :) 
 
 
 
Körde på en vår outfit idag, och invigde vårjackan :)
 

Vecka 29+0

 
Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. På huvudet växer det hår. Hos pojkar har testiklarna vandrat ner i pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna. 

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Onsdagen den 10 april 2013

ÅH VET NI?! Sambon har fått turen att jobba heltid på VärmlandsBil nu under däckbytardagarna :D Är bara drygt 2 veckor men de är ju bättre än ingenting, sen kunde det ev leda till lite sommarjobb oxå :D Så får se om det blir detta eller tillbaka till ArcelorMittal för honom :) 
 
Det går framåt med förkylningen nu i alla fall, ÄNTLIGEN! Så i morron blir det tillbaka till Hunddagiset och göra lite nytta med dagen :) 
 
Annars har jag bara vart hemma idag, fick ett städryck med så nu är hela lägenheten ren och fräch! Mamma kom förbi en kortis oxå med marknadsnogat som mormor köpt till mig :) Söta tanten! 
 
Nej nu ska ja kolla lite mer på TVn innan det blir sängen, ha det!
 
 

Vecka 29 (28+0)


Viktoriaverksamheten, förlossningen i Karlstad

Hallå där!
 
Satans förkylning att inte ge med sig!! Nu har halsen fått stryka med oxå, tur att man har bisolvon hemma!
 
Va ju i alla fall som sagt på Viktoriaverksamheten i Karlstad idag, fick prata med en av barnmorskorna där och se ett av förlossningsrummen samt rummet där man kan få bada bubbelbad under förlossningen, kan ju säga att där kommer jag att bänka mig! Hur känns allt efteråt då...? Inte sämmre i alla fall, så de är ju bra :) Kan nog slappna av lite mer nu när jag vet att vill jag ha all typ av bedövning så får jag det, samt att det är lite ärftligt med hur min mamma och mormors förlossningar sett ut och de hade ganska så lätta vad jag fattat och att jag är ung vilket tydligen oxå va ett plus. 
 
Efter vi va klara så for vi vidare till Babyprofsen för att hämta ut en gratis babybox, vilket vi även fick på Apoteksgruppen :) Innehöll bla blöjprover, 2 nappar, hudvård för babys, rabatter mm. 
 
Hittade även en badstol/sits inne på Barnens Hus och en stödgördel till mig som åkte med hem :) Förhoppningsvis hjälper den lite i alla fall. 
 
Nej, nu blir det lite mer TV innan sängen kallar!
 
 
            Badstolen/sitsen fast i vitt.                                       Stödgördeln fast i hudfärgat.                   
 

Lek med vattenfärg


Tidsfördriv

-Hur gamla är ni, du och din kille?
Vi är 23 båda två.

-Hur fick du beskedet att du var gravid?
Gjorde ett test på MVC.

-Vilken vecka var du i då?
5 (4+5)

-Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
Vi vart glada båda två :)

-Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid?
Han va med när testet gjordes.

-Var det planerat?
Det var nog mer planerat än oplanerat.

-Hur lång tid tog det för dig att bli gravid?
Tog ut p-staven i augusti eller september förra året och vart gravid i oktober, you do the math :)

-Var du orolig för missfall?
Både ja och nej.

-Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Min mamma.

-Hur gick ni ut med det officiellt?
Vi talade om det för familjen runt den 12e veckan, sen la jag upp UL bilden på FB.

-Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid?
Familjen vart glada, vännerna med tror jag även om de tycker att vi är unga.

-Känner du dig redo att bli mamma?
Absolut!

-Hur känns det att ha en bebis i magen?
Overkligt men samtidigt mysigt :)

-Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
Ca 5 kg.

-Cravings?
Inte så mycket nu längre, men i början va det pommes och julmust!

-Gravidkrämpor?
Mådde illa i början och va väldigt trött och nu ont i bäckenet samt trött igen.

-Har ni planerat några namn?
Ja :)

-Hade ni lätt för att komma överens om namnen?
Tjejnamnen, killnamnen va lite jobbigare.

-Vad tror ni att det blir, en flicka eller en pojke?
Flicka enligt UL, men vi tror oxå på en flicka :)

-Hur länge ska du vara mammaledig?
Ett år skulle jag tro :)

-Ska ni dela på föräldraledigheten?
Jag kommer nog va mer ledig då jag inte jobbar för tillfället, Johan kommer ju snart börja jobba igen :)

-Hur kom ni på att kalla bebisen för..?
Än så länge kallas hon för karatekid, varför blir nog inte så svårt att gissa :p

-När är bebisen beräknad att komma?
Den 3 juli 2013.

 

UL v. 18.

 


Söndagen den 7 april 2013

Här har det vart stendött må jag säga! Ingenting sen i oktober ...?!
 
Jaja, vad har hänt då? Jobbar inte kvar på Transcom i Karlskoga, TACK O LOV! Vart väldgt mycket skit som man bara helt enkelt tröttnade på + bråk med chefen. Så just nu praktiserar jag på hunddagiset igen för att bara inte gå och dra hemma, fast har vart hemma sen i torsdags då jag lyckades bli sjuk igen för 3e gången detta året, inte ok!! 
 
Omtapetserat har vi oxå fått för ett tag sen, bara vardagsrummet kvar men det får vi själva fixa nån annan gång. Fick flytta in där under tiden de va här och fixade och dolade för att inte vara i vägen, vart ganska så rörigt kan jag lova! Jag, Johan + 2 katter i samma rum under 3 dagar ....ingen höjdare direkt men det fick gå ändå :) 
 
Mer då? Jo just det! Skrev ju sist om att jag vart inne på akuten med magont som visade sig vara ägglossning, och bara några veckor senare visade det sig att jag är gravid! :D Är nu i vecka 28 (27+4) och liten är beräknad till den 3 juli :) Enligt UL i vecka 18 så är det en liten tös! :) Så i morgon ska vi iväg till Viktoriaverksamheten och få kolla och prata lite med en barnmorska där då jag är nervös/rädd inför förlossningen.
 
Det är nog de "största" grejerna som hänt sen sist, händer inte så mycket när man bor i en liten höla ;) 
Ha det bra!
 
Från UL i v. 12 då vi gjorde KUBen.