Tisdagen den 28 maj 2013

Kollade precis statistiken i en av grav. apparna jag har och fick en smärre chock! 
 
87,1% av graviditeten har passerat (244 av 280 dagar)
Du är i gravidvecka 35, 34 veckor + 5 dagar har gått
Du är i kalendermånad: 8
Du är i gravidmånad: 9
Du är i trimester: 3
Du har 36 dagar kvar till BF
 
Alltså, vart tog tiden vägen? Känns som det bara va nån vecka sen vi satt och plussade på MVC, men det är alltså ca 30 veckor sen!!! Liten kan med andra ord komma när som helst!!! Känner bara hur paniken och stressen kommer och blir starkare och starkare. Känner att  jag skulle behöva "komma bort" lite och få slappna av, försöka tänka på annat en stund. Johan fick ju presentkort på liveit.se förra året när han fyllde år som han inte använt än, kanske ska se om vi kan åka på en sån dags-spa bara han och jag. Kan ju va skönt och få lite egentid med varandra innan alla barnbestyr drar igång. Får se vad han tycker, det är ju trots allt hans present som han ska göra något han tycker är kul med. 
 
Annars då..? Det vanliga, hunddagiset om dagarna. Idag vart det en skärgårdsfika med min kära vän Micka som va hemma från Stockholm och möte med min handläggare på AF innan det bar upp till dagiset. Efter det bar det av en snabbis till Maxi med Linda. Och nu sitter man och slappar i soffan innan sängen kallar, Johan jobbar kväll/natt denna veckan igen så är ensam hemma om kvällarna, inte så rockigt kanske men det får gå. 
 

Babyvård

Nu har lillan fått ett eget hyllplan i badrummet med sina hygienartiklar :) Har även lite till som står på skötbordet till alla blöjbyten som kommer och ett till blöjpaket i minsta storleken som ligger i BB-väskan. Köpte detta starkit på Liberos hemsida, får ju lite rabatt om man är medlem där. 
 

Fixat med naglarna

Har lääääääänge gått och stört mig på mina naglar, dom går bara av hela tiden! Detta med att man ska få finare och starkare naglar under graviditeten är ren bullshit! Men att håret växer som ogräs kan jag nog hålla med om :) Tog mig i alla fall tiden att göra något åt mina förskräckligt gräsliga naglar, så nu slipper man gömma händerna för allmänheten ;) 
 
Före
 
Efter
 

Kan inte sova.... (mobil inlägg)

Ligger här i sängen och kan inte sova ...har i och för sig inte fått sova ordentligt på snart en vecka. Ligger bara och vänder och vrider på mig och blir nått så grymt varm! Till slut fick täcket åka ut så nu är det bara påslakan som gäller, öppet fönster och fläkten på!
.
I morron ser det ut som att de blir grillning hos Micka som är hemma över helgen från Stockholm, myyys :) Blir nog att unna sig nått alkoholfritt från systemet oxå :)
.
För några dagar sen så slog det mig ...det är ju för f*n bara ca 6 veckor kvar tills lillan ska ut!!! 6 veckor?!?! Gud hjälp mig någon!! Börjar bli lite smått nervös och få lite småpanik. Ställer sig frågan flera gånger; "har vi verkligen allt nu?!" Vet i alla fall att vi har allt det viktigaste som behövs från dag 1 så det är skönt. Vad mer behöver man än en säng + tillbehör, skötbord, vagn, kläder, blöjor, babyvård, amningsinlägg + bh, bindor och badbalja? Tror som sagt att vi bockat av det mesta.
.
Nej om man skulle försöka med att sova igen kanske. Bilden är tagen denna vecka i onsdags, då 34 fullgångna veckor :)


Vecka 35 (34+0)


Måndagen den 20 maj 2013

Jahopp då va det måndag igen, en regnig sådan! Dagen har i alla fall sett ut som så att det började med en förmiddagsfika på Ejes med mamma och mormor, sen bar det av till dagis, iväg på sista föräldraträffen och sen hem. Men hemma stanna vi inte länge, blev att åka och fixa ny olja till bilen, tanka, köpte mat (Johans mamma va snäll och bjöd :)), åkte till Maxi och handlade lite och väl där träffade vi Linda och Christoffer som bjöd hem oss på kaffe och nybakade bullar :) Haft fullt upp hela dagen med andra ord! 
 
Har förövrigt känt mig helt slutkörd idag, vet inte om det beror på att jag sovigt dåligt inatt eller att det vart mer "ös" under dagen än vanligt. Känns som att jag blivigt överkörd av en ångvält eller nått. Och smärtan i bäckenet blir ju inte bättre heller! Har haft konstant ont sen i torsdags, visst det har ju ömmat lite hela tiden annars, men nu ömmar det inte utan det gör lixom ONT. Hoppas bara det inte blir värre ändå så jag blir placerad hemma i sängen eller soffan hela dagarna tills lillan ska ut.... Vore ju bra träligt när jag haft sån tur hittills, bara ont nån/några enstaka dagar om jag rört mig mer/annorlunda än vanligt. Har även känt mig konstig i kroppen under kvällen, vet inte hur jag ska förklara, men typ som en blandning av utpumpad, illamåeénde... Jo de är nog den bästa förklaringen skulle jag tro. Ska nog prova att ta en youghurt eller nått litet nu och se om det blir bättre, har ju ätit under dagen så tycker ju inte att det borde bero på det. 
 
Over and out!!
 

Klanten från branten!

Seriöst, kan man va mindra smart än mig ibland?!?!?! Hade ställt mig på en stol för att nå högst upp i garderoben och i stället för att kliva ner så får jag för mig att hoppa ner!! Inte världens smaraste drag då jag redan har ganska ont sen igår + att jag gick iväg till dagiset idag. Visst, de är inte så ansträngande på eftermiddagarna på dagis, men vissa hundar drar ju för livet när de ska få gå ut i rasthagen + att de har en ganska brant ramp vi springer upp och ner för x antal gånger så det blir ju en liten påfrestning det med. Kändes i alla fall som att hela bäckenet hoppa ur led och gunga till på samma gång när jag landa på golvet, så nu ligger man orörlig i soffan. Får se om man lyckas ta sig till sängen sen eller om Johan får hjälpa mig när han kommer hem. Känner mig som en gammal tant med en höftfraktur för tillfället. 
 
Annars har det vart en bra dag, allt såg bra ut när vi va hos Eva i förmiddags och efter det bjöd farmor och farfar på farmors góa potatisgratäng med kassler, MUMS! Fick även besök av Mickan nu en sväng på kvällskvisten :) 
 
Varför känns det som att jag har glömt något .....? Just jävlar! Jag skulle ju ringt till pappa! Aja, får göra det i möra i stället. 
 
 
 

Hemma idag

Har vart hemma från dagiset idag då jag vaknade och hade nått så vansinnigt ont i bäckenet/ryggen. Började med att det "small" till längre ner i ljumsken på vänster sida när jag skulle vända mig om i sängen igår kväll, sen kvittade det hur jag skulle ligga eller vända mig så gjorde det ont så kände att det nog va bäst att va hemma och låta det vila en dag så det inte blir värre. Hade oxå en ganska så rejäl sammandragning/förvärk (tror jag i alla fall) tidigare idag, hela magen vart stenhård och spänd och kände ett ganska stort tryck nedåt ....kanske är det lillan som är på G att fixera sig? Har inte en aning, får nog fråga Eva (min bm) när vi ska dit i morgon. 
 
Mamma kom förbi en sväng förut med lite fika, så fick lite sällskap ändå :) Och självklart så skulle hon prata med lillan så hon fick väl göra det denna gången ;) I början va hon på magen jäämt, och det blev lite småjobbigt även om jag vet att hon bara är glad och nyfiken på hennes första barnbarn. 
 
I morgon bär det som sagt av till barnmorskan på kontroll igen och denna gången kan Johan förlja med eftersom han börjar jobbet senare :) Efter det blir det lunchdejt hos min farmor och farfar och sen ska jag till dagis igen så länge jag inte har lika ont som idag, hoppas!
 
Nej nu ska jag knalla bort till Ica Nära och handla lite så det går att laga mat, märkte att det saknades lite tillbehör som kan va bra att ha!
 
..............................
 
Jag och mina 2 håriga bäbisar, fast Lucifer (svarta) har växt till sig en del ♥

Min stora kärlek ♥

Jag tänker på dig varje dag, varje timme, varje minut och varje sekund! Vet inte vad jag skulle vara utan dig, du är mitt allt och jag älskar dig av hela mitt hjärta! ♥
 

Vecka 34 (33+0) ♥


GAAAAH!!

Sitter här med halsbrännan från helvetet och mina tabletter är slut!! Och nu är ju allt stängt så kommer få vänta tills i morgon med att köpa nya!! MORR!!
 
 
Ungefär såhär känner jag mig nu!

Måndagen den 13 maj 2013

Jahopp, då sitter man själv hemma och kommer göra varje kväll ända fram till fredag då Johan jobbar kväll/natt denna veckan. Han börjar 15.30 och slutar 00.30, fast det finns ju positiva saker med att han jobbar shift oxå, han får ju ut en bättre lön då :) Vilket kommer ganska så lägligt då jag kommer få en ganska så dålig mammapeng. På tal om det, måste nog ringa till Försäkringskassan och höra hur det går för dom, har ju hört att detta med mammapeng/mammaledighet kan ta en evighet innan allt är klart *SUCK!!*
 
Annars då? Va inne i Karlstad under natten då lillan inte vart lika aktiv under dagen som hon brukar. Barnmorskan har ju sagt att man ska ringa om man märker av att det blir mindre/annorlunda aktivitet i magen så då gjorde jag det, och barnmorskan jag pratade med tyckte att vi skulle komma in och göra en koll så att vi kunde slappna av sen och inte behöva oroa oss. Åkte in nångång mellan 01.00 och 02.00 och kom hem va 05.00 i morse, så är ganska så trött kan jag säga! Men barnmorskan som tog emot oss kopplade i alla fall upp mig på en sån där CTG maskin där ena dosan man sätter mäter hjärtat på bäbisen och den andra dosan mäter aktiviteten på livmodern, för att se om det finns några sammandragningar/förvärkar. Hjärtslagen låg mellan 145-150 hela tiden så det var ingen fara, och några sammandragningar/förvärkar hade jag inte heller. Visade någon liten bara med den märkte jag inte ens av själv så då är det ingen fara. Så efter att ha legat uppkopplad med maskinen i ca 30-45 minuter blev den godkänd, tog även mitt blodtryck men det var oxå normalt och så frågade hon om jag haft en problemfri graviditet utöver detta vilket jag har. Eftersom allting såg bra ut så fick vi åka hem och sova sen :) Som barnmorskan sa, hellre att man åker in en gång i onödan än att inte åka in alls. 
 
Veckans planer ser ut att bli det vanliga; hunddagiset fram till på fredag, till barnmorskan på sån vanlig grav. koll på torsdag och helgen ser ganska så oplanerad ut än så länge. Funderar på om vi ska låna min pappas och hans frus damsugare, en sån high tech man kan damsuga ur ALLT med samt putsa fönstrena. Har ju två odågor till katter som tycker det är kul att smyga på fåglar och kryp där så fönstrena är fulla i nos- och tassavtryck... 
 
Nej, nu ska jag se om man kan hitta nått litet att ta till mellanmål! 
Ha det bra!
 
 
 
Såhär såg det ut i Karlsdat, dock är inte dessa bilder mina utan lånade från google.

Åh jag vill!!

Hittade löshåret jag sparade sen sist, blir bra sugen på att sätta i det igen!


Vecka 32 (31+4)


Lördagen den 4 maj 2013

Har ganska så precis kommit hem efter att ha firat min kära farfar som fyllt 70 år under veckan. Blev 2-rättersmiddag på Träslottet och sen vidare hem till farmor och farfar för kaffe och dessert. Gubben värkade i alla fall väldigt nöjd med presenten han fick av mig, lillebror och Johan. Hade bestället en sån etikett till en Famus Grouse flaska som de gör reklam om på TV, få han fick en med texten "The Famus Kjell-Åke" och en grattishälsning på baksidan. Blir ju lite mer speciellt än att bara köpa en flaska wiskey lixom :)
 
Igår var det besök hos barnmorskan igen, denna gången med bonusmormor Kattis som sällskap. Johan har ju börjat jobba i Karlstad igen så han kunde inte bli med. Allt såg i alla fall bra ut och vi sköter oss som vi ska :) Fick även reda på att jag tillhör en negativ blodgrupp så jag måste lämna mer prover på labbet till veckan, samt att jag kommer få en spruta efter förlossningen för att inte min kropp ska stöta bort barnet när man vill ha fler (va så jag fatta när hon förklarade i alla fall). Blev även lunch på stan med Kattis efter det samt lite fönstershopping :)
 
Nej, som vanligt lite TV tittande innan sängen kallar! 

Present från pappa :)

 
Fick dena enooormt söta sänghimmeln av min pappa :)
Tusen tack! ♥

Barnvagn

Då har vagnen kommit upp i lägenheten, bäddad och klar! Tog upp den såpass tidigt mest för att katterna ska få vänja sig vid den och så att vi kan vänja av dom med att den inte är deras nya sovplats, går väl sisådär. Missie bryr sig inte ett dugg om den medans Lucifer har fått för sig att det är hans nya favvoplats ....tror han ja! Så han har fått bli vän med vattensprutan igen!
 
          ................